Pemaksimalan Pemanfaatan Media Sosial dalam Pemasaran Online UMKM Desa Purwokerto
Abstract
Adanya UMKM di Desa Purwokerto yang berawal dari pemenuhan kebutuhan ekonomi rumah tangga dan berdiri secara otodidak, di era seluruh jenis kegiatan yang dibatasi oleh Pandemi Covid – 19. Selain hal tersebut, UMKM memiliki potensi yang besar dalam pemulihan Ekonomi Nasional pasca pandemi. Oleh sebab itu, kegiatan UMKM harus dimaksimalkan. Dalam upaya memaksimalkan hal tersebut Tim KKN UNISBA Kelompok 10 bersinergi dengan Aparatur desa Purwokerto dan Kelompok UMKM desa Purwokerto untuk melakukan kegiatan pelatihan pemaksimalan pemanfaatan Media Sosial dalam Pemasaran Online di UMKM desa Purwokerto. Kegiatan ini, diharapkan mampu mendorong UMKM Desa Purwokerto untuk memanfaatkan Media Sosial secara maksimal dalam memasarkan produknya dan memberikan stimulus bagi UMKM desa Purwokerto yang belum memanfaatkan Media Sosial dalam memasarkan produknya.
References
Dinda Sekar Puspitarini, R. N. (2019). Pemanfaatan Media Sosial Sebagai Media Promosi.Jurnal Common Vol, 3 No. 1, 71-80.
Dahlia Pinem, P. M. (2022). Digitalisasi Manjemen Pada Usaha Mikro Kecil Menengah (UMKM) di Depok Jawa Barat. Jurnal IKRAITH-ABDIMAS vol. 5 No. 1, 172-183.
Copyright (c) 2023 Science Contribution to Society Journal
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.
Authors who publish with this journal agree to the following terms:
1. Copyright on any article is retained by the author(s).
2. The author grants the journal, right of first publication with the work simultaneously licensed under a Creative Commons Attribution License that allows others to share the work with an acknowledgement of the work’s authorship and initial publication in this journal.
3. Authors are able to enter into separate, additional contractual arrangements for the non-exclusive distribution of the journal’s published version of the work (e.g., post it to an institutional repository or publish it in a book), with an acknowledgement of its initial publication in this journal.
4. Authors are permitted and encouraged to post their work online (e.g., in institutional repositories or on their website) prior to and during the submission process, as it can lead to productive exchanges, as well as earlier and greater citation of published work.
5. The article and any associated published material is distributed under the Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License